söndag 26 januari 2014

BLÖJBYXA


Håller på att utveckla en tygblöja /träningsbyxa / blöjbyxa här hemma. Vi tycker om blöjmodellen utan kardborre/ knäppe. Å tygblöjor är ju både bättre för små rumpor och för miljön. Jag är nästintill nöjd med mitt andra försök. Den passar dottern och fyller sitt syfte, men några detaljer kan bli bättre. Återkommer med bilder och beskrivning när jag sytt den tredje blöjbyxan och förhoppningsvis är helt nöjd. 

måndag 20 januari 2014

LEVANDE HJÄRTAN

Vill tipsa er andra som pysslar, knåpar å gör fina handarbeten om ett fint projekt. Apelsingredelin presenterar ett nätverk på sin blogg som heter Levande hjärtan. Medlemmarna i nätverket arbetar för att deras skapande ska synas samtidigt som de skänker en del till välgörande ändamål. Du kan läsa mer om det här: http://apelsingredelin.storedo.com/s/levande-hjartan


fredag 3 januari 2014

EGEN MARMELAD

Gjorde ju även egen marmelad till jul. Mycket mumsig! Överst en bild på hur stökigt det blir när jag är i farten. 



Jag gjorde några olika tryckta etiketter och utsmyckade locken med olika servetter, muffinsformar, papper, tyg och band. Jag tycker nästan de enkla på bilden nedan blev finast. Jag hällde upp marmeladen i barnmatsburkar och lade två lager smörpapper och en vit muffinform över. En gummisnodd runt med ett snöre över. Stämplarna är från Granit. De använder jag väldigt mycket. 

Det goda marmeladreceptet med fikon och mandel är från DN. Jag tycker dock att det räcker fint med hälften av mängden socker. Den blir väldigt söt ändå!