tisdag 17 juni 2014

SOMMARBYXOR


Nu har jag äntligen fått lite tid att sy.  Det blev två par byxor av loppistyger. Så dessa byxor kostade inte många kronor och känns dessutom miljövänliga. Tyget är tunt bumullstyg. Skönt för varma, soliga sommardagar - svala men skyddar mot solen. Två helt olika byxor tack vare tygvalen. Smultronbyxorna blir perfekta midsommarbyxor och de orangea kommer även passa i höst tack vare mudden.

Det var faktiskt första gången jag sydde sk. smockingsöm (resårsömmen), så nu vet jag hur man gör det också. Tycker det ser ganska proffsigt ut. Återstår att se om sömmen håller för lek och tvätt. Mönstret till byxorna är ur Ottobre - sommar 2014. Där står även beskrivning på smockingsöm. 


Men egentligen var det inte alls svårt. Undertråden ska träs med gummitråd, något lösare trådspänning på övertråden, ca 2.5 i stygnlängd, sy på rätsidan. Bra att sy fram och tillbaka märkte jag. Alltså ej avsluta en söm när man kommit runt, utan då istället stanna nån cm ifrån, sy ca fem stygn nedåt och sy tillbaka. Viktigt är också att fästa otroligt noga.  

måndag 9 juni 2014

LOPPISFYND

Jag vet att jag varit otroligt dålig på att blogga på den senaste tiden. Har helt enkelt haft fullt upp med annat i livet. Under dessa två månader har vi hunnit hitta ett hus och slagit till. En av de bästa sakerna med huset är att jag kommer få ett helt rum att sy och pyssla i! Tänk att bara kunna lämna sitt kreativa kaos och stänga dörren, ska bli underbart! Vi har också hunnit med att sälja lägenheten, jag har fixat nytt jobb och dottern har fått en ny förskoleplats. Men nu hoppas jag att mitt liv lugnar ner sig lite så att jag hinner sy och blogga en del =)

För ett par helger sedan var vi på landet. Jag var, som vanligt, på ett par loppisar. Fyndade riktigt fina tyger, gamla mönster, julgardiner och en grytlapp till min lilla samling. Allt detta för ca 140 kr.