onsdag 28 januari 2015

RENOVERAT LOPPISFYND

I helgen har jag äntligen lite sytid inplanerad. Syprojekten har fått vänta då vi fixat en massa i vårt nya hem istället. Vi har tapetserat om i tre rum på övervåningen. Jag har också gjort iordning ett gammalt och slitet skåp, eller "herrskåp" som det står på baksidan av den. Vi köpte den för drygt en hundring på en loppis (inkl. hemkörning!). Jag har slipat, spacklat och målat ett antal varv. Som hyllpapper satte jag en gammal tapet som jag fick för nåt år sedan på en annan loppis. Jag älskar tapeten och hade gärna tapetserat ett helt rum med den. Nu blev det inuti vårt nya linneskåp och visst passar den till vår nya sovrumstapet?! Nu ska jag fylla linneskåpet med lakan, dukar och servetter som har bott i en plastback sedan flytten.

FÖRE





















EFTER



fredag 9 januari 2015

GERTIE´S NEW BOOK...

Igår kväll beställde jag den här boken. Eftersom jag bestämt mig för att lära mig sy lite till mig själv så behöver jag lite inspiration, mönster och tips. Hoppas på denna bok. Författaren har iaf en fantastiskt blogg som ni borde titta in på om ni inte redan gjort det. Nu längtar jag efter att få öppna boken och börja sy! 

torsdag 8 januari 2015

TAVLOR TILL SYRUMMET

Av gamla tavelramar och några gamla trasiga mönster blev det tavlor till syrummet. 


söndag 4 januari 2015

DRÖMFÅNGARE

Hoppas ni alla haft en bra jul/ nyår! Vi har kunnat fira lite, men har mestadels spenderat ledigheten med influensan. Vi har legat i sängen och drömt febriga drömmar. Nu fångas alla drömmar som far in i sovrummet i denna =) Jag gjorde en liten drömfångare av en liten virkad duk och lite rester av mormors mors spetsar (och ett par bortsprättade). Tyget jag lindade runt hålbandet är bara trasor av ett gammalt örngott.Banden och duken är ditsydda för hand med några stygn. Enkel och blev rätt söt att ha i sovrummet.