torsdag 23 april 2015

EN BARBRO SÖRMAN

För ett tag sedan fick jag den här fina klänning av min mormor. Den hade legat gömd länge i hennes garderob. Det är Barbro Sörman som har designat den för Twilfit för länge sen. Jag gillade modellen men för mig som är rätt kort såg den alldeles för mycket ut som en städrock. Jag fållade upp den rätt många centimetrar och nu tycker jag verkligen om den!  Skön, användbar och vilken kvalité! Tack mormor!



fredag 17 april 2015

KAN DETTA BLI NÅGOT?

Kan det här bli en jacka? En galet färggrann sådan i så fall!
Tyget till fodret köpte jag för länge sedan på rea. Alla de andra tygerna är småbitar av vintagetyger. Min favorit är det gröna med gula blommor. Tyvärr så räckte det bara till fickor och en liten del på framstycket. Hoppas detta blir något användbart för jag gillar inte att slösa på de här tygerna som är svåra att köpa mer av.

tisdag 14 april 2015

SKJORTKLÄNNING

Inget bloggande på länge eftersom jag har haft alldeles för lite sytid, men också för att jag gav mig på Gertie´s "shirtdress" (kolla inlägget om Gertie´s new book). Jag bestämde mig för att inte fuska ett endaste dugg utan göra allting riktigt ordentligt. Jag lärde mig bl.a att sy bundna knapphål och en krage. Skjortklänningen va rolig att sy. Så fort jag hittat ett snyggt och passande tyg ska jag sy en till. Storlek 6 i mönstret passade mig bra, men axlarna var alldeles för breda så jag fick sprätta bort ärmarna och klippa ca 3 cm högst upp på axeln. Eftersom ärmarna är rynkade är det väldigt enkelt att klippa till axeln som man vill ha den.  Till nästa gång kommer jag oxå att ändra kragen lite. Klippa upp den nån centimeter i nacken och göra den lite längre. 


Jag gillar att det är resår i ryggen. Det gör att klänningen är skön att röra sig i. Fickor är också alltid ett stort plus. Jag kan verkligen rekommendera modellen!