onsdag 27 maj 2015

KÖKSSOFFAN

I somras fyndade vi vår älskade kökssoffa på auktion för en struntsumma. Och för ett par veckor sedan hittade jag äntligen ett tyg som jag tycker passar bra till sittdyna på soffan. Det fick bli det klassiska gamla madrasstyget, fast i grå ton.  Jag köpte det på Ohlssons tyger. Kuddarna är sydda av gamla kökshandukar. De blåvita är loppade och den beiga och senapsgula har min sambos farmor vävt. Jag tycker de är för fina för att torka disk på, så nu blev det kuddar av dem istället. Det gick snabbt och var enkelt att sy av handdukarna. Jag behövde varken klippa eller sick-sacka. Jag sydde bara ihop dem. Så tröttnar jag på kuddfodralen så kan jag bara sprätta upp sömmarna och fortsätta torka disk med dem. 



        


måndag 25 maj 2015

VILKA PRESENTER!


Det här fick jag i present igår. Vilka underbara man har som köper så fina presenter!

Jag har inte hunnit börja sy något ur böckerna än, men jag kan ändå speciellt rekommendera "Love at first stitch". Den beskriver verkligen ALLT från grunden. Bilderna är väldigt tydliga och layouten är superfin. Jag blir otroligt sysugen. Den är dessutom på svenska, vilket i alla fall underlättar en hel del för mig. Undrar vad jag ska sy först...?

söndag 17 maj 2015

SINGOALLAKLÄNNING

Nu har jag sytt en till singoalla. Lite noggrannare än min testklänning och i ett av mina favorittyg. Jag ändrade  ärmen lite. För att få en snyggare halsringning klippte jag en sned remsa av ett blått tyg som jag sydde fast och trädde gummibandet genom. 






Jag har också sytt en vändbar förklädesklänning i samma tyg med en liten beskrivning till. 

Nu väntar vi på lite värme! 

tisdag 12 maj 2015

SYDD SOLHATT

Nu har jag nedräkning till sommar och semester. Å jag planerar för en solig sommar! Vad passar då bättre än att sy en solhatt?! Denna är från ottobre ( nr 3 sommar 2015) och heter "sun bright"


Jag har aldrig sytt en solhatt och trodde det skulle vara lite knepigt, men det visade sig vara väldigt enkelt. Min solhatt är sydd av ett nytt, danskt tyg på och runt hjässan, skärmen är ett vintagetyg och inuti ett gammalt, mjukt örngott. Gillas modellen så blir det kanske en till...kanske. Jag har ju så många saker jag vill sy, så det där med två av något blir sällan av. 




torsdag 7 maj 2015

TEST: singoallaklänning


Sommarplaner... 
Vill sy några klänningar till Signe som är luftiga, lite ärm på och som både tar lite plats i en väska och som inte ser så skrynkliga ut. Jag hittade inget mönster som uppfyllde mina krav, så jag gjorde om ett mönster från ottobre. Vet egentligen inte om något från mönstret är kvar. Men det här är iaf mitt test, någon sorts singoalla. Tyget är väl ingen favorit (gammalt påslakan) och sömmarna är lite slarviga. I halsen och i ärmarna trädde jag i ett smalt gummiband. Tror jag gillar själva modellen. Nu ska jag gå igenom min tyghög ( som behöver sorteras!) och se om jag hittar nåt tyg som jag kan sy en till av.