måndag 24 augusti 2015

LAVENDELPÅSAR


Nu doftar det gott i syrummet och snart i garderoberna. Det här är väl också en perfekt "gå-bort-present". Alla vill väl att det ska lukta gott i garderoben?! Den lilla ögglan gör det möjligt att hänga dem på galge. Alla lavendepåsar är sydda av härliga vintagetyger. 

söndag 9 augusti 2015

SY JEANSJACKA AV JEANS

 
Härom dagen städade jag lite på min blogg och hittade dessa bilder i ett utkast. Jag tror det var förra sommaren jag förvandlade ett par gamla jeans till en liten jeansjacka. Jag minns att den var lite stor till min dotter och att jag tänkte att jag skulle pimpa den med ett par rockiga tygmärken. Sen dess har jag inte sett den och kan inte komma ihåg var jag kan ha lagt den. Den kanske ligger i nån låda på vinden sedan flytten och väntar på att bli hittad... Jag tycker iaf att det är ett kul sätt att återbruka ett par jeans på. Beskrivning finns i boken Babycool men bilden avslöjar ju rätt bra hur jackan är gjord. 



torsdag 6 augusti 2015

SNART LAVENDELPÅSAR

Lavendeln står i full blom ute i rabatten. Jag vill ju inte plocka av allt för den är så fin, men lite har jag tagit in och hängt på tork. Så snart blir det lavendelpåsar till garderoberna och kanske i "gå bort present" till någon. 


tisdag 4 augusti 2015

ENKLA MAMMABYXOR



Vi väntar en liten i januari. Trots att det är långt kvar så är det redan svårt att stänga byxorna. Jag gillar inte att köpa kläder bara för graviditeten. Det är ju så kort tid man använder dem. Jag ska försöka sy kläder som jag kan använda även efter, men ett par byxor känns nödvändigt. Jag tog ett par billiga favoriter och bytte ut fickorna mot mudd. Väldigt enkelt och snabbt och jag blev dessutom väldigt nöjd. Mindre nöjd med bilderna som togs runt midnatt. Hoppas ni ser ändå. Idén fick jag från Pinterest. Där fanns en  liknande beskrivning




Ta ett par vanliga stretchjeans som inte går att knäppa längre.

1. Klipp bort delen där fickorna sitter. Lämna en centimeters sömsmån när du klipper. 

Så här ser byxorna ut från insidan.

2. Klipp till en dubbelvikt muddbit som är något större än den biten du just klippte bort.

3. Nåla fast den dubbelvikta mudden (vikningen uppåt) på sidorna och sy räta mot räta.


      Så här ser byxan ut inuti.

4. Sy fast mudden i fickan nedtill. Jag sydde längs fickans nedre söm. Fickan kommer finnas kvar men blir något mindre.
Så här ser nu byxan ut inifrån.

5. Vänd byxan och du har förvandlat dina vanliga jeans till ett par mammajeans att växa i. Enkelt va?!