fredag 16 augusti 2013

MORFARS SKJORTA



Ännu en liten skapelse ur Baby Cool. Morfars gamla flanellskjorta blev en liten lekoverall. Tycker den blev riktigt kul, och lilla Signe verkar trivas i den. Inga kemikalier kvar i det här tyget i alla fall=) Väldigt enkel att göra. Egentligen bara att lägga en pyjamas som passar på en skjorta och klippa. Man kan göra dem i så många varianter med lite olika detaljer på. Hoppas på fler avlagda skjortor!

onsdag 14 augusti 2013

VIRKAD MATTA


Sängkläder, jeans, klänningar, kjolar, tröjor m.m. Denna matta är gjord av släktens trasor. Nu pryder den mitt badrumsgolv.

Väldigt enkel att virka - gör några luftmaskor och slut till en liten cirkel. Sen är det bara att virka stolpar runt, runt... Glöm inte att göra ökningar då och då, annars blir det en korg =) 
                     




måndag 12 augusti 2013

HÄNGSELBYXOR - EGET MÖNSTER


Dessa hängselbyxor, som även de är gjorda av ett par gamla jeans, sydde jag egentligen innan jag hittade hängselbyxorna i Baby Cool. Detta är en lite tajtare modell med dragkedja. Jag visste inte hur de skulle bli så jag fotade inte under arbetets gång. Syr jag ett par till så lägger jag ut en beskrivning. 

De är väl lite väl varma nu, men jag tror att Signe kommer trivas i dem när hösten kommer. De går att göra större både upp- och nedtill med knappar och muddar. 

måndag 5 augusti 2013

SY HÄNGSELBYXOR AV GAMLA JEANS



Väldigt enkla hängselbyxor av ett par gamla jeans. Jag behövde bara sy sömmarna i mitten eftersom sidornas sömmar även var de gamla jeansens sömmar. Gjorde såklart om mönstret från Baby Cool lite, men själva idén är densamma. Underbart att sy något så användbart av något gammalt som skulle kastas bort.

Sy ett par du med! Mönstret finns i boken Baby Cool.

torsdag 1 augusti 2013

BABY COOL

Eftersom jag älskar att sy barnkläder och när gamla ting får ett nytt liv så vill jag tipsa om en underbar bok- Baby Cool. Anna-Stina Ivarsson och Nina Sandstöm Hallberg visar på ett enkelt sätt hur man kan sy barnkläder och annat smått och gott till barn av gamla kläder. Boken bjuder på härliga foton som inspirerar och enkla steg-för-steg beskrivningar i bildform. Man får verkligen upp ögonen för hur enkelt det är att sy härliga, unika barnkläder själv utan att behöva konsumera.  

En inspirerande, mysig och otroligt användbar bok! 




 

Kika gärna på mina hängselbyxor som jag sytt ur boken.